Heerlijk op de bbq

Monday, 5. July 2010

“Oesterzwammen zijn heerlijk op de barbecue”, zegt kweker Gerard Geerink. Even bakken, peper en zout er op en je hebt een heerlijke variatie naast de vertrouwde vleeslapjes.

Vooral de middelgrote oesterzwammen zijn volgens Gerard ideaal. “Ook de grote kun je gebruiken, maar die moet je een keer doorscheuren. De kleine oesterzwammen kun je in een salade doen.”

Even bakken
De oesterzwammen hoeven maar even gebakken te worden zodat ze nog een beetje stevig zijn. Liggen ze te lang dan worden ze wat slap. De oesterzwammen kunnen los gegeten worden, als garnering bij het vlees of op stokbrood. “Het is allemaal even lekker.”
Zelf eet Gerard de oesterzwammen als vervanger van vlees. “Drie keer in de week eet ik vlees en één keer oesterzwammen. Door het relatief hoge aandeel eiwitten en vitaminen zijn oesterzwammen volwaardige vleesvervangers.”

Verkoop aan huis
Gerard  en Jolanda verkopen de oesterzwammen ook aan huis in Langeveen (Ov) aan de Heppenweg 1. “Ik promoot het gebruik van oesterzwammen voor op de barbecue al jaren. Mijn klanten zijn er erg tevreden over en het geeft extra klandizie in de zomer.”

One Response to “Heerlijk op de bbq”  1. 1underfoot Says:

    3departures…