Recepten

Romige kippensoep met oesterzwammenRomige kippensoep met oesterzwammen

De benodigdheden:

. 50 gr boter

· 25 gr bloem

· 1 liter kippenbouillon (zelfgetrokken)

· 150 gr oesterzwammen

· zout

· witte peper

· 100 g gerookte kipfilet

· 1 eierdooier

· 1 dl koksroom (pakje à 2 dl)

· nootmuskaat

· citroensap

· 1/2 zakje verse basilicum (à 15 g)

De Bereidingswijze:

In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren. Ca. 2 minuten zachtjes laten bakken. Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten sudderen. Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Bestrooien met zout en peper. Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden. In kom eierdooier met koksroom loskloppen. Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen. Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken! Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Basilicum in reepjes snijden. Kippensoep in vier kommen scheppen. In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.

 

 

Lasagne met Oesterzwammen

Ingrediënten :lasagne met oesterzwammen

2 uien 2 bakjes oesterzwammen (a 150 g)

3 eetlepels olijfolie

1 zakje bechamelsaus (pak a 2 x 50 g)

500 ml melk

150 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue)

1 pak lasagnevellen (250 g)

1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)

Materialen:

ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden :

Oven voorverwarmen op 200 °C. Ui pellen en snipperen. Oesterzwammen schoonvegen en in reepjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Oesterzwammen ca. 4 minuten meebakken. In pan sauspoeder door melk roeren. Melk al roerend verhitten tot kookpunt. Blauwaderkaas erboven verkruimelen en saus nog 2 minuten doorkoken. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Laagje saus in schaal scheppen, bedekken met lasagnebladen en oesterzwammen. Dit herhalen tot lasagnebladen op zijn, eindigen met laagje saus. Bestrooien met gemalen kaas. Lasagne in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden. Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.

Gemarineerde oesterzwammen

IngrediëntenGemarineerde oesterzwammen
 
 2 bakjes oesterzwammen (a 150 g)1/2 citroen, geperst

2 theelepels gedroogde tijm zeezout (versgemalen) v

ersgemalen zwarte peper

Materialen:

keukenpapier

Bereiden :

Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in grove stukken scheuren. In pan olie verwarmen. Oesterzwammen met citroensap en tijm erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en oesterzwammen afgedekt in 5-8 min. zachtjes gaarsmoren. Oesterzwammen in vrijgekomen vocht tot kamertemperatuur laten afkoelen. Oesterzwammen als onderdeel van antipastischotel of als borrelhapje serveren op bijvoorbeeld sneetjes ciabatta.

 

4 eetlepels olijfolie extra vierge

One Response to “Recepten”  1. 1replete Says:

    3converted…